Maak een melding aan

Samen kunnen we de openbare ruimte aantrekkelijker, veiliger, en toegankelijker maken. Help jouw gemeente met het oplossen van knelpunten. Dit kan variëren van losliggende stoeptegels, te smalle doorgang bijv. a.g.v. geplaatste bomen, overhangend groen, structureel op de stoep geparkeerde auto’s, fietsen of scooters. Maar ook wanneer je de weg als voetganger moeilijk over kan steken, omdat het te druk is, te hard wordt gereden of de stoep geen af- en oprit heeft.

Doe een melding bij de gemeente

De gemeente heeft diverse mogelijkheden om een melding te doen. Dat kan via een speciale online meldingsformulier op de website. Klik daarvoor hieronder op het logo van de betreffende gemeente. Maar ook via de mail, telefoon, facebook, twitter of linkedin kun je meldingen doen. Per gemeente zijn hieronder de betreffende gegevens inzichtelijk gemaakt.

Onderweg: gebruik een app

Er zijn ook een aantal smartphone apps beschikbaar, waarmee je ter plekke snel en eenvoudig een melding kan maken. Gebruik daarvoor ook de locatie instellingen van de smartphone. Een foto en een korte omschrijving is vaak al voldoende om de melding naar de juiste gemeente te sturen. Dit op basis van de locatie gegevens. Je moet de app wel downloaden en eenmalig inlog gegevens aanmaken. Hieronder de meest gebruikte apps. Een aantal gemeente gebruikt de app ook om met de melder de te communiceren. De gemeente is verplicht om op elke melding te reageren.

De Fixi app wordt gebruikt door de Fryske Marren, Achtkarspelen en Tytjerksteradeel. Ook maken ze online gebruik van Fixi.

De mijn gemeente app wordt gebruikt door Leeuwarden en Opsterland.

Verbeterdebuurt App wordt gebruikt Ooststellingwerf. Ook online.