Buurtschouw

Met lokale bewoners doen we in de omgeving een schouw naar de kwaliteit van de loopvoorzieningen. De bewoners kunnen mensen zijn van de wandelclub, een verkeerscommissie, een werkgroep toegankelijkheid of gewoon anderszins betrokken of belanghebbend. Met hen doen we een rondje door de buurt en fotograferen zogenaamde fijn- en pijnpunten. Wat is goed en wat kan beter. Deze informatie nemen we mee in een overleg met de gemeente over mobiliteit cq. loopbeleid.

Bij de buurtschouw onderscheiden we grofweg 3 categorien.

Categorie Onderhoud
Oneffenheden op het voetpad zoals losliggende tegels, putdeksels, boomwortels, scheuren en gewoon oneffen of golvende bestrating. Ook overwoekerende bermbegroeiing zou tijdig moeten worden onderhouden.

Stationsstraat in Sneek. Stoep bijna volledig in beslag genomen door prachtige bomen.

Categorie Mobiliteit, verkeer
Oversteekbaarheid van straten. Met name het ontbreken van op- en afritjes. Ook de krappe inrichting van voetpaden, te weinig dwarsprofiel. Maar ook te ver op het trottoir geplaatste lantaarnpalen, verkeersborden of bomen behoren hierbij.

Categorie handhaving
Te smalle voetpaden of te weinig ruimte agv op het voetpad aanwezige displays van winkels, bankjes, fout geparkeerde fietsen, auto’s, tijdelijke bouwconstructies, maar ook overwoekerende beplanting van erven.

De hoofdstraat in Beetsterzwaag.

De categorisering van de foto’s moet nog plaatsvinden. Het resultaat van de buurtschouwen is terug te vinden op deze kaart.

Meld je aan voor een buurtschouw

Wil je ook dat er in jouw omgeving een buurtschouw plaatsvindt, schroom niet ons te benaderen. Dat kan via info@voetlicht.info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.